2010. október 11., hétfő

Beszari, retardált állat, vagy nyomozózseni? - Avagy szinkronszínészek érdekes szerepekben

Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy bemutassam önöknek a Japán szinkronszínészeket. Illetve egészen pontosan a Bleach, Naruto, One Piece színészeit. Engem kifejezett örömmel tölt el, mikor nézek egy animét és megismerem egy szereplő hangját... biztos ti is tapasztaltátok már. Egy egyszerű példa, amit valószínűleg a legtöbben észrevettek, Sasuke és Ishida hangja. Néha tudom, hogy hallottam egy szereplő hangját másban (mondjuk közel 350 anime után, ez gyakran megesik az emberrel:P) és nem ugrik be, hogy mi a csodában lehetett és kinek volt a hangja:D Ilyenkor Google a barátod... nekem meg már a feleségem. Viszont mivel jó fej vagyok, most felsorolok pár ilyet.

Nos csapjunk a lecsóba, had takarítson muter.
Gondolom sokan tudjátok, hogy Junko Takeuchi, Naruto hangja egy hölgyemény... Ennek ellenére nem kevés férfiúnak, sőt még kutyusnak is adja a hangját... hogy csak párat említsek: Yugiohból-Kaiba, Narutoból-Naruto és Akamaru. Emelett számos animéhez adja a hangját Honjou Kamatari- Rurouni Kenshin.

Lássuk Kurosaki Ichigót... Itt ért engem egy nagy meglepetés:D. Mégpedig, hogy a One Piece-ben egyik legszimpatikusabb szereplőm hangja is ő. Bevallom meg nem tudtam mondani, hogy ő Marco a főnix hangja...
pedig mind a kettőnek Masakazu Morita adja a hangját. Ezek mellett feltűnik a Beckben Hyoudo hangjaként, a Gundamban pedig Auelként. Számomra kedves animében, az Eden of Eastben is feltűnik, mint selecao egyike.

Jól gondoljátok, jöjjön buggyant barátunk Luffy, vagy éhenkórász?;) Ez egy másik bejegyzés dilemmája lesz inkább:D.
Nos, gumiemberünk hangja nem más, mint Mayumi Tanaka. És igen, ő is egy elég koros asszony:). Számos híres animében feltűnik. A Dragon ball rajongók évek, vagy inkább évtizedek óta élvezhetik Kuririn, Yajirobe-ként. A Dragon ball Kaiban most akár velünk is élvezhetitek a hangját:P Ez nem minősül ajánlat tételnek, ez pusztán propaganda szöveg.xDD
Na, de Tanaka Obaa-sannak szeretnék gratulálni. Oars-ként érezhette magát egy szép nagy alig buta teremtménynek is. Hallhattuk még a Yu yu hakushoban Koenma szinkronjaként, feltűnik a Kenshinben, DNA-ban vagy Kekkaishiban.

A következő ember legyen a fan görlök kedvéért *dob pergés* A naruto Hitsugajája, Szászke-kun.
Nos, mindenféle gúnyt nélkülözve szeretnék gratulálni Noriaki Sugiyamának. Kitűnően végzi a munkáját. Teljesen elégedett vagyok a munkájával. Nemcsak itt, a Bleachben Ishidaként, vagy akár a Fate/stay night Shiro Emiyájaként is kitűnő munkát végzett. Hetalia: Axis Powers, ő England és számos más ismertebb műben is feltűnik. Még többek között a Kuroshitsuji, Hell Girl is köthető a nevéhez.

Kazuhiko Inoue alias Kakashi meg hát, írjátok be a nevét a google-ba... mert ecsém, ez biztos nem unatkozik és éhen se hiszem, hogy hal...
Azért soroljunk pár "híresebbet". DTB November 11-je, Chrono Crused Aionja, Tsubasa Kapitány Santanája, Axis Powers Hetaliában Ausztriaként köszön vissza a nézőkre, Inuyashából Ryoukotsusei japán hangja, Kyou Kara Maou Gunterje. Ennyi bőven sok, másnak egy életre... például Sakura hangjának, mert vagy én vagyok béna vagy a színésznő egyedül neki adja a hangját:D.

A végére hagytam pár érdekességet. Személyes véleményem, hogy szándékosan csinálták ezt a készítők, afféle viccnek szánva a dolgokat. Ezeket többen észre is vehették:D.
Jiraiya és Sarutobi hangulatos beszélgetéseit élvezhetjük a One Piece-ben Hazug Norland és Kalgara beszélgetése ként.
Sarutobi hangja adja egyébként Dragon hangját is. Feltűnik még az FMA-ban, és számtalan műben.
Orochimaru "átvedlik:)" One Piece egyik szépségévé, a híres Kuja kalózok SweetpeájáváXDD. Ez is kétlem, hogy a véletlen műve lenne:). Megjegyezném Orochimarunál erotikusabban senki sem tudja kimondani Szászke-kun nevét:D.

Nos, képzeljétek el Usopp karakterét... egy beszari, retardált állat, a hangja zseniálisan illik hozzá... nos, most képzeljük el Inuyashát egy besazri, retardált állatnak. Na jó, állatnak éppen állat, de a többixD. Ha sikerült elképzelni, akkor most nézzük mi az, amiben usopp jó... használja az eszét.. nos, ki használja még jól? Várjunk csak? Nem L a Death Noteból?^^ Hát nem hasonlít a hangjuk?:D.
A dragon ball filmben Goku hangja is Kappei Yamaguchi. Hát igen, ő se gyengén tolja:D.

Nos, nézzük Sanjit. Képzeljük el a testtartást, a cigit, és azt a flegma beszédet. Cseréljük ki a cigit fogpiszkálóra, a fejére tegyünk kendőt és képzeljük el, mikor azt mondja Nejinek, hogy "Chö". Le se tagadhatná, hogy Genma és Sanji nem ugyanaz. A vicces az, hogy valóban hasonlítanak a karkaterek egymásra:D. Megjegyzem Vivi kedvenc petje Carou is Sanji hangjával rendelkezik:D.

Jön minden lány kedvence, a kawai Tony Tony Chooper. Nos, ő se lóg ki a Ván Písz zseniálisan eltalált karaktereinek sorából. Hála neki, éreztem milyen borzalmas, mikor valaki más hangon beszél az ő testében. Annyira zavart, hogy kinyomoztam Ritlivel, hogy mi van az eredeti hangjával. Ugyanis Water 7-ben más lesz a hangja. Nos, megnyugodtam mert vajúdott... Gratulálok ezúton is neki, és kívánom, hogy soha többé ne szüljön:D.
A chibi Sanji hangjaként is őt hallhatjuk a visszaemlékezések során. A legendás Pii pikachuu is a nevéhez köthető:D. Feltűnik a Yuyu hakushoban, az inuyashában, és az édes Honey-senpaiként is hallhatjuk, illetve a Naruto Konohamaru-jaként.

Nos Nico Robin itt szeretnék még utána járni a dolognak, mert számomra hihetetlennek tűnik, hogy Orochimaru hangja is volt...

Franky. Hát igen vicces, egy animében 3 szereplőnek is hangja:D. Kapaszkodjatok, úgyse vettétek észre:P Pedig igen mind a 3 hasonlít:D. Jango, Mr. 2 - Bon Clay, mind a kettő Franky hangja:) Szuper okéj?;)

Fekete szakáll hangja ismerős lehet a blícsből Kyourakonál:D. Yammamoto-senseit képzeljük el Totoként vizet keresni a sivatag közepén . Soi Fongot Going Merryként. Kaku flegmaságát nem mástól örökölhette, mint Byakuyától:D. Két szerencsétlen szolgalelkű... Kimimaro és Tosen is össze van kötve még a hangjukkal is, de hogy one piecehez is legyen köze, Enel és Hachi hangja is az ővé. Itt megint kapaszkodjatok, mert Isshin hangja is azonos vele.:D
És a fanok kapaszkodjanak, a kawai Hitsu-chan rendelkezik Shikamaru szerelmének hangjával. A bájos Temari-sanéval.
Kenpachi hangja marad ugyanakkora állat a One Piecben is Akainuként, vagy Don Kiregként. A legendás harcos Madarame Ikkaku és Mr. 3 pont össze illenekXDD.
Ilyen alap dolgokat le se kéne írnom. Ukitake és Uchiha Itachi hangja is megegyezik. Persze a One Piece megint bealkot egy kisebb oltást. A Fullbody-ban tisztelhetjük őket:D.
Madara-sama hangja és Fekete szakáll mindig fitt Doktora DocQXD.

Utolsónak hagytam a kedvenc hangom. Kizaru a one piece-ből. Félelmetesen eltalálták a hangját. Az a hangsúly, amivel beszél meg ahogy teszi, mintha tényleg annak a karakternek született volna:D. Ő Momochi Zabuza hangja is, ez számomra hihetetlen, mert szerintem teljesen más jelemű emberek és karakterek.

Nos ennyi lenne... de ez megint jó hosszúra sikeredett, és a kutya sem fogja elolvasni:D. Ám én leírtam és utána jártam. buhahaha azé, mert király vagyokxD
Sinkovits Imre nevét szeretném még megemlíteni és remélem ezt megnézitek páran.
http://www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg
Páratlan ember... kár, hogy alig néhány ilyen kaliberű ember van.
Bár nem nézek magyar szinkronos műveket. A+ idejéből szeretném megemlíteni Yuyu haksuho, Full Metal Panic, Cowboy Bebop, Inuyasha, Kiddy Grade, Kaleido Star, Yu-gi oh!, Pokemon és egy két kivételt leszámítva Dragon Ball.
Narutoból pedig kiemelném Sasuke, Kakashi, Sarutobi és talán Orochimaru hangját. Rájuk emlékszem, hogy minőségi munkát végeztek.

Na tiszteletem mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Számomra is kedves némelyik szinkronhang.
    Például az általad említettek közül is.

    Pálmai Szabolcs (sasuke) és még igen sok másik animeben is szerepel.
    http://www.freeweb.hu/animemangafan/modules.php?name=My_Hun_Szinkron&file=people_0103

    Crespo Rodrigo (Kakashi) és még néhány.
    http://www.freeweb.hu/animemangafan/modules.php?name=My_Hun_Szinkron&file=people_0329

    Dolmány Attila (Stewie Griffin) valami zseniális, ám benne van még a Bleach valamint a Slayers: Evolution-R-ben is.


    Hiei, ha a kutya nem is, de én elolvastam.

    VálaszTörlés
  2. Én olvastam!!! Nagyon tetszett, feldobtad a délutánom ;) Pár hasonlóságot már én is felfedeztem, sőt volt, hogy direkt szinkronszínész(ek) miatt néztem meg egy(-két) animét :)
    "Édes, Ékes Apanyelvünk"-et pedig imádom XD

    VálaszTörlés
  3. Szépen összeszedted a Seiyuu hasonlóságokat. Grat Hozzá. Amúgy ha lehet kiegészíteném még a dolgot Kentarou Ito-val. Szerintem nagyon jól végzi a munkáját mint Abarai Renji és Akimichi Chouji. Sokszor amikor nézem vissza az SS arcot és miután Ichigo bedarálja Renjit , akkor oda képzelem ahogy nem Rukia megmentéséről papol , hanem arról mennyire fontos az utolsó szem Chips. xD

    VálaszTörlés
  4. hát ez valami hatalmas volt, én is sokszor gondoltam már rá, h sokszor ismerős a szinkron, na de ez betalált... :D rendesen összeszedted, remek munka. szerintem megérte végigolvasni, minden egyes betűjét. Látszik, h aki utánajárt, maga is él hal az anime íránt, és szívből jütt xD :D
    na de komolyan, örülök, h véletlenül ráakadtam az oldalra, élmény volt elolvasni:)

    VálaszTörlés