2011. július 7., csütörtök

A pokoli moderátor naplója - 5. - Trágárkodás vagy csak őszinte "vélemény"?

Alapból ugye a csúnya beszéd tilos a fórumokon. Olvasni sem túl jó az ilyen hozzászólásokat, a színvonalat is csökkenti és a hozzászólást író személyt is minősíti.

Néha viszont előfordulhatnak olyan esetek, amikor valamit egyszerűen nem lehet jobban jellemezni, mint hogy: "Ami sz*r, az sz*r!"

Viszont! Mivel fórumról van szó, így a fórumozók nem azért járnak fel, hogy csúnya beszédet és indoklást nélkülöző, csak úgy odavetett, fél soros hozzászólásokat olvassanak. Ráadásul a fenti kis mondat még a "4 szavas szabálynak" sem felel meg (az "az" nem számít szónak), tehát eleve bukó.

A következőket tudnám ajánlani az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat íróknak:
  • Ha valamiről negatív véleménnyel vagy, akkor azt indokold is meg. A trágárkodás csak téged minősíti negatívan és a hozzászólást is törlésre ítéli.
  • A trágárkodástól nem leszel menő, bunkó benyomást viszont annál könnyebben keltesz magadról. Légy frappáns, vicces, szellemes, figurázd ki ami nem tetszik. Így sokkal szalonképesebb hozzászólás fog születni és persze a az ellenszenved tárgya felé is dobsz egy fricskát.
  • Ha csak a csúnya beszédhez van meg a szókincs, akkor fejleszd magad és csak utána írj.
  • Ha nem telik többre, mint egy fél soros indoklás és "miért" nélküli trágárság, akkor inkább aludj rá egyet, szedd össze a gondolataidat és majd másnap írj. A fórum nem szalad el, megvárja a hozzászólásodat.
  • A kicsillagozás nem segít. Láttunk már olyan hozzászólást, amiben annyi volt a csillag, hogy ha összekötöttük volna őket, legalább 3-4 csillagkép kitelt volna belőlük. Azzal, hogy csillagozol még trágárság marad.
________________________________

A történet szereplői nem kitalált személyek. Aki magára ismer, az nem a véletlen műve.
________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése