2010. augusztus 24., kedd

Rabold ki, szúrd hátba, és megdicsérnek

Eléggé furcsa egy cím, de hűen tükrözi a valóságot. Egyre többször értesítenek minket látogatóink arról, hogy kompletten lemásolják a weboldalunkat, kitörlik a készítők nevét és saját munkájukként tüntetik fel az oldalon található információkat.
[Itt hangsúlyozom, hogy nem a fordításokról van szó, hanem magáról a weboldalról!]
Régebben komolyan felléptünk az ilyen dolgok ellen, először próbáltuk kulturáltan elintézni az adott oldal készítőjével, ha ez nem ment akkor a csapat balhézott, ha ez sem ment, akkor hivatalos úton töröltettük az oldalt.
Az utóbbi időben igyekszünk nem foglalkozni ezekkel a dolgokkal, próbálunk arra koncentrálni, hogy mindig valami újat mutassunk, de ennek a hátulütője, hogy láthatóan egyre több Naruto-Kun klón születik. Van amelyik One Piece-s témakörben másolja le egy az egyben a weboldalunk felépítését, és engedély nélkül használják az általunk megírt ismertetőt, vannak akik kompletten az egész weboldalt másolják le és ami a leghihetetlenebb: a csapattagok neveivel (!).
Néha tényleg megdöbbentő, hogy ennyire nincs eredetiség az emberekben?! Ennyire hajhásszák a sikert, hogy egy bevált recept alapján akarnak nagyot alkotni? Mi lenne velük nélkülünk? Miért nincsenek eredeti ötleteik? Ezek a költői kérdések járnak a fejünkben.
És persze ha fellépünk ezek ellen, akkor máris megkapjuk azt a bélyeget, hogy a "Naruto-Kun egy balhés csapat", persze az sokakat nem is érdekel, hogy van-e/volt-e egyáltalán alapja ezeknek a balhéknak?! Hogyne.

A másik oldalról is lehetne közelíteni: hogy ez a sok másolósdi elismerés számunkra, hiszen akitől másol az ember, azt tiszteli. Na de kérem... legalább annyira tiszteljenek minket, hogy a forrást, vagy a készítők neveit feltüntetik, vagy esetleg eredeti ötlettel állnak elő, ahogy mi is tesszük. ;)

Tehát a lehetőség bárki számára adott: Másolj le minket, lopd el az ötleteinket, mert úgyis megdicsérnek érte.
De egy biztos: Egy árnyék még sohasem produkált fényt. :)

6 megjegyzés:

  1. Szép utoszó "De egy biztos: Egy árnyék még sohasem produkált fényt". Mindig lesznekilyenek nem kell velük foglalkozni és ahogy mondtad inkább az eredeti mint a mint a másolat.

    VálaszTörlés
  2. Hát eröl nekem csak az a véleményem hogy akik lopnak koppintanak nem tudják elviselni hogy itt száz vagy akár ezrekis nézik az oldalt folyamatos a fórumuk ég nek még náluk van max 20-30ember és kb hetente van a fórumon egy három szavas valami de evvel nem érnek el semmit hogy össze vissza lopnak bizonyítani kéne helyette ti bizonyítottatok be tarjátok amit mondtok és meg van az eredménye is ezek akik igy próbálnak alkotni valamit soha soha nem fognak elérni semmit ez tuti!

    VálaszTörlés
  3. Aki animét néz valószínűleg ismeri a nézettebb oldalakat és az ismertebb csapattagokat = még nem is keres és nem is talál olyan oldalt ahol koppintanak.

    Szerintem tök fölös az ilyen oldalakkal foglalkozni.

    VálaszTörlés
  4. Nem csak ezen a téren. Filmek, játékok terén se nagyon mernek az emberek új dolgokat alkotni. Akkor egy website készítői hogy tudnának már. XD

    VálaszTörlés
  5. Ichigo21: Mint írtam, igyekszünk nem foglalkozni az ilyenekkel. :)
    forflora: Akkor mi hogyan tudunk? :D Annyi a titka, hogy meg kell dolgozni érte. Cikkek összegyűjtése, lefordítása, stb. Ezt bárki meg tudja csinálni, csak akarat kell hozzá. :D

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés